Layla Chabhar

Safe spaces for queer people of color

Layla Chabhar, voorzitter

Mijn naam is Layla Chabhar, en ik zit in het kernteam since juni 2019 en ben sinds januari 2020 voorzitter van het bestuur van Colored Qollective. Ik ben 23 jaar, Libanees, en ik identificeer me als bi-/panseksueel en queer. Verder ben ik in het dagelijks leven een masterstudent taalwetenschap aan de Universiteit Leiden.

Ik ben al sinds het begin van CQ met dit collectief in aanraking gekomen, toendertijd nog als bezoeker. Daar vond ik een plek waar ik eindelijk mensen zag die net zoals mij waren, en waar ik niet een deel van wie ik ben hoefde te verstoppen. Ik voel me bijzonder onveilig in witte queer spaces, los van hun goede bedoelingen als die er zijn. In queer POC spaces, waaronder CQ, kan ik helemaal mezelf zijn. Desondanks uitdagingen, zoals mijn gevecht met chronisch fysieke en mentale gezondheidsproblemen, voel ik me geaccepteerd en omarmd door de queer POC community. Ik ben ervan bewust dat mental health problemen, eenzaamheid en uitsluiting veel voorkomt bij mensen uit deze community, en heb er zelf dus ook persoonlijk ervaring mee. Omdat ik mede door CQ mijn eigen kracht heb kunnen vinden, wil ik me graag inzetten voor mijn community en een gevoel van liefde, erkenning en veiligheid doorgeven. Ik vind het ook heel belangrijk dat iedereen in staat is om hun meest authentieke zelf te zijn, en dat de voorwaarden (veiligheid etc) om dat te kunnen doen zijn vervuld.

Ik hoop vanuit een feministisch en anti-koloniaal perspectief, samen met alle andere lieve leden van het bestuur en het bredere kernteam, CQ goed draaiende te houden, om een ruimte te ontwikkelen zonder whiteness en het cisheteropatriarchaat. Hopelijk kunnen we in de maanden die volgen veel meer mensen uit onze community bereiken!

Neem contact op met Layla via layla@coloredqollective.org