2021

Safe spaces for queer people of color

November

Come join us for a meet up! We’ll be enjoying some tasty food and fun with games 🎲 We’ve also invited a guest speaker to come and talk to us and with us. We invite you to come join an open discussion sharing who you are because your voice matters.

Locations Address;
BuurtWerkKamer Top,
Amsterdamsestraatweg 295, Utrecht*If you will be requiring travel costs, please email events@coloredqollective.org and let us know.
** RSVP yourself and anyone you’re bringing with you at events@coloredqollective.org.
***If you’d like to help cook, reach out and let’s make it happen.

Oktober

Het is tijd voor het volgende event van Colored Qollective. Dit keer zullen we gezamenlijk genieten van een maaltijd, gevolgd door een persoonlijke ontwikkelingssessie, waarin je je sociale identiteit en persoonlijke waarden beter zult begrijpen. Als je houdt van koken en je wilt helpen, laat ons weten. Kom en geniet van een warme maaltijd en leer jezelf en de Colored Qollective familie beter kennen. Locatie: Yoga bij het Park, Blauwkapelseweg 115, Utrecht

*Er is budget voor reiskosten. Stuur een bericht voor meer informatie.
**Reserveer voor jezelf en/of voor degene(n) die met je meekomen
***Dit event vindt fysiek plaats. Als je niet comfortabel voelt hiermee (omdat grenzen respecteren belangrijk is), stuur me dan een e-mail en vinden we een oplossing.
Kijk er naar uit om je daar te zien!
Meld je aan via: events@coloredqollective.org

September

In het kader van community-building organiseren we een Meet & Greet waarin we opnieuw tot elkaar kunnen komen als queer community van kleur. In deze tijd waarin velen van ons in isolatie leven is dit van groot belang.

 We hopen op deze manier de eenzaamheid onder ons te verminderen. Het event is van 13:00 – 16:00, in het Griftpark. Om 13.00 zullen wij verzamelen bovenaan de trappen. Voor de veiligheid van het evenement zullen de coronamaatregelen worden aangehouden.
Zoals gewoonlijk is er een gratis lunch. Hierbij zullen we rekening houden met vegan/vegetarische/halal opties.
Reiskosten kunnen worden vergoed voor gevluchte medemensen of personen die in moeilijk financiële situaties zitten.
De meetings van Colored Qollective zijn bedoeld voor personen die zich identificeren met de LHBTQIA+ van kleur groep.

Juli

Het is alweer tijd voor de eerstvolgende digitale safe(r) space bijeenkomst van Colored Qollective. Dit keer zijn we vereerd om de organisatie BDS (Boycott, Divestment, Sanctions) beweging voor Palestijnse volk.
Wij gaan in gesprek met over het werk dat ze verrichten en op welke manieren zij zich ingezet.
Blijf aandachtig! Verwacht meer informatie erover!
Zoals altijd zorgen wij voor een gratis lunch en zal er ook voldoende ruimte zijn om vragen te stellen en in gesprek te gaan met de gastsprekers.
*Momenteel zijn onze gedachten bij onze Palestijnse zusters, broeders en personen.

Juni

Het is alweer tijd voor de eerstvolgende digitale safe(r) space bijeenkomst van Colored Qollective. Dit keer zijn we vereerd om drie pioniers van de eerste organisatie voor queer personen van kleur uit te nodigen: Strange Fruits.
Wij gaan in gesprek met Andrea Vogelsanger, Anne Krul & Rohit Vyas over het werk dat ze verrichten en op welke manieren zij zich de afgelopen 30-40 jaar hebben ingezet. Zij nemen ons mee naar het verleden, waarbij we zullen terugblikken op het intersectioneel activisme van toen en hoe het zich anno 2021 heeft voortgezet.
Zoals altijd zorgen wij voor een gratis lunch en zal er ook voldoende ruimte zijn om vragen te stellen en in gesprek te gaan met de gastsprekers.
*Momenteel zijn onze gedachten bij onze Palestijnse zusters, broeders en personen.

Mei

 

Queer Iftar

19:00 – 21:15
Datum 6 mei
Gastspreker: Muhsin Hendricks
We naderen de laatste week van de heilige maand Ramadan. Vanuit Colored Qollective organiseren we een digitale queer iftar met voorafgaand een inhoudelijke meeting die dieper in zal gaan op de betekenis van deze maand voor queer moslims; hoe wordt er naar de Ramadan gekeken vanuit een queer moslim perspectief? Wat voor invloed heeft deze maand op de eenzaamheid die velen van ons al ervaren en hoe kan hiermee omgegaan worden? Wij zijn vereerd om de eerste openlijke queer Imam in de wereld te mogen ontvangen: Muhsin Hendricks
Aansluitend aan de inhoudelijke meeting zullen we gezamenlijk het vasten verbreken voor degenen die dat graag willen. Vanuit Colored Qollective zal er op tijd voor eten gezorgd worden, zodat iedereen die erbij wil zijn met ons samen het vasten kan verbreken.

April


Chill out
Hoi allemaal,
Op zaterdag 3 april 2021 wordt er weer een bijeenkomst georganiseerd door Colored Collective van 15:00-17:30 uur. De bijeenkomst heet ‘Chilling Out’, waarin we samen met elkaar spelletjes zullen spelen en kijken naar korte fragmenten.
De aanwezigen kunnen een maaltijd bestellen en kunnen de kosten achteraf declareren bij ons. We zullen een rustige middag hebben,  met leuke spelletjes en gezelschap. Kom op en deel je dag met ons bij Colored Qollective.
Laten we ook een moment van herinnering nemen voor transgender personen, aangezien het Transgender Awareness Month (Maart) is.

Februari

Agape; queer love?!
Fijne valentijnsdag
Coloured Qollective nodigt je graag uit voor een zeer intrigerend evenement op zaterdag 27 februari 2021, van 15: 00-17: 30 uur. Het thema voor dit evenement is “Agape: queer love ?!”, waar we de facetten van liefde, de ups en downs, en ook de waardigheid van onze seksuele oriëntaties zullen bespreken.

Valentijnsdag is een datum die binnen het jaar is gereserveerd voor nog meer genegenheid, voor sommigen wordt het gezien als een gelegenheid voor commercieel gemotiveerde bedrijven om hun producten aan consumenten te bieden, en voor anderen is het slechts een moment om deel te nemen aan sentimentele, romantische gebaren.
Misschien is het gewoon een ‘Meh-moment’ voor sommigen van jullie! Je bent van harte welkom om met ons mee te gaan voor een middag met vreugdevolle ervaringen en vertoningen van wat liefde betekent in zijn vele vormen en hoe dat zich uit binnen de LHBTQIA+. We willen je graag eraan herinneren om onze pagina’s op Facebook en Instagram te liken en te volgen
.
Schema bijeenkomst
Inloop: 15:00-15:30
Sessie: 15:30-16:15
Pauze: 16:15-16:30
Sessie: 16:30-17:15
Sluiting:17:15-17:30

Januari

(Inter)nationaal congres Colored Qollective

Stichting Colored Qollective organiseert op donderdag 21 en vrijdag 22 januari een (inter)nationaal digitaal symposium gericht op queer personen van kleur.
Het primaire doel van dit symposium is om een platform en podium te bieden aan de groep waarbij we voornamelijk in gesprek zullen gaan over dekolonisatie processen binnen queer gemeenschappen van kleur. Helaas zijn queer personen van kleur nog veel te vaak ondervertegenwoordigd en krijgen wij geen of weinig toegang tot platformen, middelen en faciliteiten die voor ons bestemd zijn.

Met dit symposium bieden wij niet alleen de benodigde ruimte aan queer personen van kleur, maar zullen er ook complexere gesprekken plaatsvinden in het kader dekolonisatie en ontmanteling van machtsstructuren. Dit alles zal benaderd worden vanuit een perspectief van intersectionaliteit.

Voor wie?
Dit symposium is toegankelijk voor iedereen die hier interesse en affiniteit heeft met het onderwerp. Uiteraard staan (de ervaringen van) queer personen van kleur centraal. Daarnaast nodigen wij activisten, belangenorganisaties, zorgmedewerkers, beleidsmakers en onderzoekers uit om deel te nemen aan dit symposium, waarin we expliciet een oproep doen studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht om zich aan te melden.

De eerste dag van het symposium vindt plaats in het Nederlands en de tweede dag in het Engels. Gedurende het programma zal er een gebarentolk aanwezig zijn voor slechthorenden en doven.