2021

Safe spaces for queer people of color

April

Chill out
Hey everyone,
On Saturday 3rd of April 2021 there will be another meeting organized by Colored Collective from 15:00-17:30.
This event theme will be ‘Chilling Out’ where we will be joining each other for games and short films. I hope to see everyone.
Colored Qollective gives back to our community, those attending will be able to order a meal and have the charge reimbursed.
We will have quiet afternoon, full of fun games and peaceful entertainment. Come on and share your day with us at Colored Qollective.
Let’s also take the a moment of remembrance for the Transgender Community as it is the Transgender Awareness Month (March) .
Please sign up by visiting our website and sending us an email at info@coloredqollective.org
We hope to see all many of you at this event.
Kindly,
Elvis
On behalf of Colored Qollective
******************Nederlands*****************
Hallo mensen,
Op zaterdag 3 april 2021 wordt er weer een bijeenkomst georganiseerd door Colored Collective van 15:00-17:30 uur.
De bijeenkomst heet ‘Chilling Out’, waarin we samen met elkaar spelletjes spelen en korte films kijken. Ik hoop iedereen te mogen zien!
Colored Qollective zorgt er altijd voor dat we iets terugdoen voor onze gemeenschap. De aanwezigen kunnen een maaltijd bestellen en kunnen de kosten achteraf declareren bij ons.
We zullen een rustige middag hebben, vol leuke spelletjes en gezelschap. Kom op en deel je dag met ons bij Colored Qollective.
Laten we ook een moment van herinnering nemen voor transgender personen, aangezien het Transgender Awareness Month (Maart) is.
Je kunt je inschrijven door een bericht te sturen naar on email adres: info@coloredqollective.org
We hopen jullie allemaal te zien op dit evenement.
Groetjes,
Elvis
Namens Colored Qollective

Februari

Agape; queer love?!
Fijne valentijnsdag
Coloured Qollective nodigt je graag uit voor een zeer intrigerend evenement op zaterdag 27 februari 2021, van 15: 00-17: 30 uur. Het thema voor dit evenement is “Agape: queer love ?!”, waar we de facetten van liefde, de ups en downs, en ook de waardigheid van onze seksuele oriëntaties zullen bespreken.

Valentijnsdag is een datum die binnen het jaar is gereserveerd voor nog meer genegenheid, voor sommigen wordt het gezien als een gelegenheid voor commercieel gemotiveerde bedrijven om hun producten aan consumenten te bieden, en voor anderen is het slechts een moment om deel te nemen aan sentimentele, romantische gebaren.
Misschien is het gewoon een ‘Meh-moment’ voor sommigen van jullie! Je bent van harte welkom om met ons mee te gaan voor een middag met vreugdevolle ervaringen en vertoningen van wat liefde betekent in zijn vele vormen en hoe dat zich uit binnen de LHBTQIA+. We willen je graag eraan herinneren om onze pagina’s op Facebook en Instagram te liken en te volgen
.
Schema bijeenkomst
Inloop: 15:00-15:30
Sessie: 15:30-16:15
Pauze: 16:15-16:30
Sessie: 16:30-17:15
Sluiting:17:15-17:30

Januari

(Inter)nationaal congres Colored Qollective

Stichting Colored Qollective organiseert op donderdag 21 en vrijdag 22 januari een (inter)nationaal digitaal symposium gericht op queer personen van kleur.
Het primaire doel van dit symposium is om een platform en podium te bieden aan de groep waarbij we voornamelijk in gesprek zullen gaan over dekolonisatie processen binnen queer gemeenschappen van kleur. Helaas zijn queer personen van kleur nog veel te vaak ondervertegenwoordigd en krijgen wij geen of weinig toegang tot platformen, middelen en faciliteiten die voor ons bestemd zijn.
Met dit symposium bieden wij niet alleen de benodigde ruimte aan queer personen van kleur, maar zullen er ook complexere gesprekken plaatsvinden in het kader dekolonisatie en ontmanteling van machtsstructuren. Dit alles zal benaderd worden vanuit een perspectief van intersectionaliteit.

Voor wie?
Dit symposium is toegankelijk voor iedereen die hier interesse en affiniteit heeft met het onderwerp. Uiteraard staan (de ervaringen van) queer personen van kleur centraal. Daarnaast nodigen wij activisten, belangenorganisaties, zorgmedewerkers, beleidsmakers en onderzoekers uit om deel te nemen aan dit symposium, waarin we expliciet een opr
oep doen studenten en medewerkers van de Universiteit Utrecht om zich aan te melden.
Samenvatting:

De eerste dag van het symposium vindt plaats in het Nederlands en de tweede dag in het Engels. Gedurende het programma zal er een gebarentolk aanwezig zijn voor slechthorenden en doven.
Heb je vragen? Stuur dan een mail naar: symposium@coloredqollective.org
Hoop dat je deelneemt aan het symposium!

Namens Team Colored Qollective