2018

Safe spaces for queer people of color

December

Colored Qollective Kerstdiner

Om het jaar met z’n allen af te sluiten hebben we in huiselijke sfeer een potluck kerstdiner georganiseerd. Elke bezoeker is gevraagd (in hoeverre ze dat konden) om wat  eten en/of drinken mee te nemen. Op die manier hebben we met veel humor, vreugde en liefde het jaar met elkaar afgesloten.

 

November

Reclaiming our space: traditional racism

Na een succesvolle eerste bijeenkomst van Colored Qollective hebben we kort daarna meteen een themabijeenkomst georganiseerd over discriminatie, racisme en het koloniaal verleden in relatie tot de LHBTQI+ identiteit. Door middel van een interactieve workshop hebben we o.a. gekeken naar onze ervaringen met racisme, hoe personen tegen dit onderwerp aankijken, wat de geschiedenis ons leert en wat we hiertegen kunnen doen als collectief.

 

Oktober

Reclaiming our space: startbijeenkomst Colored Qollective

Tijdens de introductie bijeenkomst van Colored Qollective hebben we onszelf geïntroduceerd en de bezoekers een warm welkom geheten met een heerlijke lunch. Gezamenlijk hebben we de toekomstvisie en “common agreements” bepaald van het collectief, waarin we onze eigen agenda hebben bepaald en het principe en omgangsvormen van een collectief hebben gedefinieerd.