Dienstverlening

Safe spaces for queer people of color

POCQUnity: (gratis) dienstverlening voor LHBTQIA+ personen van kleur

Gespecialiseerde dienstverlening voor en door LHBTQIA+ personen van kleur in regio Utrecht

Sinds januari 2020 is Colored Qollective, een nieuwe stichting voor en door LHBTQIA+ personen en gevluchte medemensen van kleur, een nieuwe samenwerking aangegaan met de Gemeente Utrecht, onder het project genaamd 'POCQUnity'. Dit dienstverlenende project heeft als doel een veilige, anonieme en laagdrempelige omgeving te bieden voor LHBTQIA+ bezoekers en gevluchte medemensen van kleur. Daarnaast worden deze bezoekers ook begeleid en ondersteund in het vinden van de juiste trajecten en doorverwijzingen.

Met een perspectief op intersectionaliteit (kruispuntdenken) zijn er ervaren en deskundige dienstverleners aanwezig die in gesprek staan met allerlei kernbegrippen die de gemeenschap aangaan. Enkele voorbeelden hiervan zijn gender diversiteit, dysforie, mentale gezondheid, maar ook bijvoorbeeld sociaal-culturele conflicten en discriminatie op basis van ras/etniciteit en/of seksualiteit.

“Dit is weer een stap in de goede richting en bevordert daarmee de emancipatie van gemarginaliseerde groepen in de regio Utrecht”, aldus de voorzitter van Colored Qollective.

Heb je behoefte aan een veilig en anoniem gesprek met onze dienstverlener? Dan kun je snel en kosteloos bij haar terecht. Neem contact op via: 

E-mail: info@pocqunity.nl
Telefoon/Whatsapp: 0618147870

Wie is Nur?

”Mijn naam is Nur Aydin (zij/haar) en ik ben sinds kort werkzaam als psychosociale dienstverlener bij Colored Qollective. Naast mijn werkzaamheden als psycholoog, houd ik mij veel bezig met sociaal-maatschappelijke onderwerpen en ontwikkelingen. Ik vind het belangrijk dat de geestelijke gezondheidszorg en andere hulpverlenende instanties toegankelijker en veiliger worden voor gemarginaliseerde identiteiten binnen de samenleving. Hopelijk kan ik bij Colored Qollective een positieve bijdrage leveren aan het versterken en verstevigen van de queer gemeenschap van kleur. ”

Spreekuur: woensdag van 12:00-14:00.
Telefoon/Whatsapp: 0618147870

Het spreekuur is bedoeld voor korte vragen of een korte kennismaking, waarna een afspraak gemaakt kan worden voor verder contact. Verdere afspraken zijn flexibel in te plannen en de wachttijden zijn niet lang. 

Wie is Cheyenne?

“Mijn naam is Cheyenne Achthoven (pronouns: zij/haar), ik ben werkzaam als psychosociale dienstverlener bij Colored Qollective. Daarnaast verricht ik als GGZ-agoog werkzaamheden als HIV-maatschappelijk werker. In mijn dagelijks leven houd ik mij bezig met social maatschappelijke of politieke vraagstukken en ontwikkelingen. Als dienstverlener zie ik het belang van een inclusieve samenleving, waarin de veelzijdigheid van onze maatschappij terug te zien is in de bestaande instituten en overheid- of welzijnsorganisaties.
Mijn doel is om ondersteuning te kunnen bieden aan het herstel en het empoweren van queer/trans POC.”

Spreekuur: vrijdag van 10:00-16:00.
Telefoon/Whatsapp: 0618147870

Het spreekuur is bedoeld voor korte vragen of een korte kennismaking, waarna een afspraak gemaakt kan worden voor verder contact. Verdere afspraken zijn flexibel in te plannen en de wachttijden zijn niet lang. 

Nur Aydin

Cheyenne Achthoven

Reviews

Geef jouw review een titel

Voer je naam in, als je dit wilt.

Voer jouw emailadres in. Dit zal niet openbaar worden gepubliceerd.

Selecteer een beoordeling tussen 1 en 5 sterren.

Voer jouw review in. Wat vond je van de dienstverlening?