Groepsbijeenkomsten

Safe spaces for queer people of color

2020

Juli

Colored Qollective PiQniQ
Op zondag 26 juli hebben we in het park gepicknickt met pizza! Het was nog even afwachten of het weer zou meewerken, maar uiteindelijk scheen er die dag een lekker zonnetje. Er waren lekkere pizza's voor iedereen, en het was erg gezellig met goede gesprekken en blije gezichten. Dit keer hebben we, omdat we reiskosten konden vergoeden voor diegenen die het echt nodig hadden, veel nieuwe bezoekers gehad. Dit was erg leuk en we hopen natuurlijk dat we deze mensen weer terug zullen zien bij een andere bijeenkomst!

 

April - Juni

Colored Qollective online meetup

In quarantaine zitten is lastig, om toch nog een beetje bij elkaar te blijven organiseert Colored Qollective daarom iedere maandag online meetup-avonden! In deze meetings proberen wij vooral iets leuks met elkaar te organiseren, van game nights tot makeup-sessies en veel meer!

Wil je erbij zijn? Meld je aan via info@coloredqollective.org

Wanneer: Iedere maandagavond
Tijd: 19u-21u
Waar: Online via Zoom (Meeting ID wordt doorgegeven na aanmelding)

 

UITGESTELD WEGENS QUARANTAINE - Colored Qollective safe(r) space meetings

Wegens de huidige quarantaineregeling ivm COVID-19 is Colored Qollective helaas genoodzaakt deze meeting uit te stellen, wij wensen iedereen het beste toe in deze tijden en hopelijk tot snel!

Wanneer: Zondag 5 April 2020 Uitgesteld
Tijd: 13u-17u
Waar: Utrecht (adres wordt doorgegeven na aanmelding)

 

Februari

Colored Qollective safe(r) space meetings

Nu Colored Qollective officieel een stichting is geworden, willen we een moment nemen om dat samen met jou te vieren! Wil je meer weten wat het betekent om een stichting te zijn? Vraag er alles over tijdens onze eerste bijeenkomst op 9 Februari 2020.

We zouden jullie graag willen uitnodigen voor onze meeting aanstaande zondag waar we een filmscreening willen gaan organiseren met als film 'Rafiki', een film over een eerste grote liefde tussen twee lesbische meisjes uit Kenia. Naar aanleiding van deze film zouden we graag aan de hand van enkele vooraf opgestelde vragen met elkaar in gesprek willen gaan.

Lunch is inbegrepen!

Als je hebt aangemeld door  een e-mail te sturen naar: info@coloredqollective.org, zullen we jou de locatie toesturen.

Wanneer: Zondag 9 Februari 2020
Tijd: 13u-17u
Waar: Utrecht (adres wordt doorgegeven na aanmelding)

 

2019

December

Colored Qollective Queermas Potluck Dinner

Tijdens de koude dagen is het tijd om je hart op te warmen in de aanwezigheid van liefdevolle personen en goed eten. Colored Qollective heeft een potluck diner georganiseerd voor de feestdagen. Dit houdt in dat iedereen wat eten en/of drinken meeneemt, in hoeverre dat mogelijk was. Wellicht een gerecht uit je eigen cultuur. Met een kleine, intieme groep queer  mensen van kleur hebben we gezamenlijk kunnen genieten van een heerlijke maaltijd, muziek, drinken en gezelligheid.

 

Oktober

Reclaiming our art: Casual creative crafting hangout

Na wat intensievere en inhoudelijke bijeenkomsten te hebben georganiseerd was de groep toe aan wat laagdrempeliger: creativiteit benutten! Door middel van tekenen, schilderen, een collage maken, schrijven, of wat je maar ook wilt, hebben we onszelf en onze identiteit creatief uitgebeeld. Je hoefde hier helemaal niet “creatief” voor aangelegd te zijn, het gaat om samen plezier maken en even lekker met je handen bezig te zijn.

Juli

Reclaim Our Space: building safe(r) spaces

Tijdens deze bijeenkomst hebben we een groepsgesprek gehad om de fundamenten van Colored Qollective opnieuw te bespreken. Wat betekent veiligheid voor? Hoe kunnen we dit als groep gezamenlijk creëren en waarborgen. Tijdens dit constructief gesprek hebben wij gezamenlijk besloten dat de positie van zwarte en bruine queer cis-vrouwen, trans- en non-binaire personen centraal staat.

 

Juni

PiQniQ Colored Qollective

Begin van de zomer en met het lekkere weer is het natuurlijk tijd om naar buiten te gaan! Dit keer hebben we besloten om een PiQniQ te doen waarbij een ieder wat eten en drinken heeft meegenomen. Dit werd onze drukste bijeenkomst met meer dan 20 bezoekers. Deelnemers hebben o.a. gezwommen, muziek geluisterd en kunnen genieten van het lekker eten uit diverse keukens!

Mei

Inclusive Iftar

Tijdens de Ramadan (vaste maand voor moslims) hebben we een Iftar georganiseerd in solidariteit met de queer moslims binnen onze gemeenschap. Een Iftar houdt in dat we het vasten gezamenlijk breken na zonsondergang. Dit is het moment wanneer personen die meedoen met de Ramadan weer mogen eten. Tijdens zo’n avond is het des te belangrijker dat het eten halal wordt geserveerd en er achteraf het gebed wordt verricht voor de moslims die dat willen. Er is ook sprake van een inclusive jumma’h, waarin moslim mensxen o.a. naast elkaar het gebed kunnen uitvoeren in een gezamenlijke ruimte.

 

Maart

Reclaiming our activism: power and sex structures

Tijdens onze vierde bijeenkomst hebben we gesproken over machtsstructuren in verhouding tot seksuele relaties binnen de LHBTQI+ gemeenschap van kleur. In het kader van #MeToo hebben we o.a. gekeken naar structuren waaronder hetero-normativiteit, patriarchie en kolonialisme. Vragen die aan bod kwamen waren: Wat speelt er binnen de queer gemeenschap van kleur rondom dit thema? Op welke manier maken we dit onderwerp bespreekbaar? Wat is de relatie tussen seks en macht?

 

Januari

Reclaiming our health: mental health among queer people of color

Tijdens onze eerste meeting in het nieuwe jaar hebben we ervoor gekozen om een zeer gevoelig onderwerp bespreekbaar te maken waar veel personen uit de groep mee te maken krijgen, namelijk: mentale gezondheid. Velen van ons gaan om met verschillende vormen van depressie, angst, suïcidaliteit en andere vormen van mentale gezondheid. Daarnaast is het ook nog eens aan taboe om dit soort onderwerpen aan te kaarten. Wij hebben een interactieve vorm gekozen waarin we met de groep hebben gekeken naar oorzaken en gevolgen, individuele – en relationele sfeer, ondersteuningsmechanismen en effectieve manieren van hulpverlening.

 

2018

December

Colored Qollective Kerstdiner

Om het jaar met z’n allen af te sluiten hebben we in huiselijke sfeer een potluck kerstdiner georganiseerd. Elke bezoeker is gevraagd (in hoeverre ze dat konden) om wat  eten en/of drinken mee te nemen. Op die manier hebben we met veel humor, vreugde en liefde het jaar met elkaar afgesloten.

 

November

Reclaiming our space: traditional racism

Na een succesvolle eerste bijeenkomst van Colored Qollective hebben we kort daarna meteen een themabijeenkomst georganiseerd over discriminatie, racisme en het koloniaal verleden in relatie tot de LHBTQI+ identiteit. Door middel van een interactieve workshop hebben we o.a. gekeken naar onze ervaringen met racisme, hoe personen tegen dit onderwerp aankijken, wat de geschiedenis ons leert en wat we hiertegen kunnen doen als collectief.

 

Oktober

Reclaiming our space: startbijeenkomst Colored Qollective

Tijdens de introductie bijeenkomst van Colored Qollective hebben we onszelf geïntroduceerd en de bezoekers een warm welkom geheten met een heerlijke lunch. Gezamenlijk hebben we de toekomstvisie en “common agreements” bepaald van het collectief, waarin we onze eigen agenda hebben bepaald en het principe en omgangsvormen van een collectief hebben gedefinieerd.