2020

Safe spaces for queer people of color

December

Queer Winter Matched

Hoi Queerdom,

Het volgende event van Colored Qollective vindt plaats op dinsdag 29 december 2020 van 15.30 - 17.30 uur. Het thema van dit event is Queer Winter Matched dat zich zal focussen op datings/hook-up apps and datgene wat singles of personen in een relatie op zoek naar zijn tijdens de vakantieperiode.  In deze sessie zullen we discussiëren over sexting tijdens de winter en wat de de cijfers en statistieken zeggen m.b.t seksuele voorkeur en hoe we hiermee omgaan.

Met veel liefde,
Colored Qollective

November

Chill session
Het is al een tijdje terug sinds ons laatste bijeenkomst, Virtual Spook die leuk, spannend en eng was. Nu komt er nog een spannende middag aan voor jullie! Volgende week zondag 29 november 2020 tussen 14:00pm en 17:00pm organiseert Colored Qollective de vervolgende groepsbijeenkomst die "Chill Session" heet. Wij zullen nieuwe spelletjes doen voor de gezelschap; daarnaast zullen we een Share & Care sessie creëren voor degenen die het nodig hebben en we zullen ook met elkaar favoriete queer nummers beluisteren. De bedoeling is dat een kans de kans krijgt om hun gevoelens te uiten, wat er zich momenteel afspeelt en dat we met elkaar als QBIPOC personen praten. Als je geinteresseerd bent stuur een email via https://www.coloredqollective.org/contact/ en dan sturen wij de prive Zoom link naar je op.
Hou onze Facebook en Instagram pagina in de gaten voor verdere informatie over de online bijeenkomst.
We zullen jullie graag op die dag!
Veel knuffels,
Colored Qollective

Oktober

May be an image of one or more people, hair and text that says 'COMING IN Colored ollective'
Colored Qollective presents: Coming-In
Voor het Utrechtse Regenboogfestival zal Colored Qollective een online panelgesprek verzorgen (Nederlandstalig). Dit zal gaan over het onderwerp coming-in. Dat wil zeggen dat we een andere kant willen belichten; er zijn namelijk genoeg gesprekken over coming-out, die voornamelijk door witte queer personen worden gedomineerd, terwijl uit de kast zijn uberhaupt niet altijd realistisch of gewenst is en er veel meer te zeggen valt door onze eigen groep. Het evenement zelf is ook alleen toegankelijk voor LHBTQIA+ personen van kleur. Voor de start van het evenement zal worden uitgelegd hoe je kan deelnemen. Kun je er niet bij zijn? Het gesprek zal gelukkig worden opgenomen en na afloop zal de opname te zien zijn op deze pagina, dus je hoeft niks te missen. Hopelijk zien we je snel!
Virtual Spook!
Door de omstandigheden rondom corona zal het volgende event plaatsvinden op Zoom: Virtual Spook. Dit event dat wordt georganiseerd door Colored Qollective vindt plaats op 31 oktober tussen 14.00-17.00. Je bent uitgenodigd om je ‘scary face’ mee te nemen naar het feest. We zullen meerdere online (groep) games hebben, open ruimte voor muzikale suggesties en een ‘niet’ zo enge speelse middag.Als je naar dit event wil komen, wees gerust om je vragen stellen via: www.coloredqollective.org/contact/ en laat ons weten. Zoals altijd heeft Colored Qollective jouw veiligheid in gedachte, dus lees vooral de COVID-19 maatregelen en zorgt ervoor dat je je scariest face meeneemt!
Geniet van de rest van de week en we hopen je op ons volgend event te zien!
Groeten van Team Colored Qollective

September

Na onze succesvolle Piqniq in juli, hebben we onze volgende bijeenkomst gepland staan op 27 september.
Colored Qollective organiseert dan i.s.m. POCQunity een leuke en intrigerende workshop met (audio) maker en stemacteur Tirsa With, die jullie een interactieve sessie zal geven.
Dit is een kans voor jullie om met ons mee te doen en te zien wat jullie aan deze inspirerende avond zult hebben.
Het thema en de locatie worden later bekend gemaakt, maar houdt voor nu vooral de datum vrij. Colored Qollective zorgt voor een heerlijke lunch!
Registreren: Dit is een event bedoeld voor LHBTQIA+ van kleur en LHBTQIA+ gevluchte medemensen.
Om ervoor te zorgen dat we aan de coronaregels houden zijn en elkaars gezondheid in acht nemen, zijn er maar beperkt aantal plekken beschikbaar. Wil je zeker zijn van je spot? Stuur dan een mailtje naar info@coloredqollective.org
*Voor dit event kunnen we reiskosten vergoeden voor gevluchte medemensen of personen die in moeilijk financiële situaties zitten. Stuur ons een pm als je reiskostenvergoeding nodig hebt om naar dit event te komen. Hoop je op de 27e te zien!

 

Juli

Colored Qollective PiQniQ
Op zondag 26 juli hebben we in het park gepicknickt met pizza! Het was nog even afwachten of het weer zou meewerken, maar uiteindelijk scheen er die dag een lekker zonnetje. Er waren lekkere pizza's voor iedereen, en het was erg gezellig met goede gesprekken en blije gezichten. Dit keer hebben we, omdat we reiskosten konden vergoeden voor diegenen die het echt nodig hadden, veel nieuwe bezoekers gehad. Dit was erg leuk en we hopen natuurlijk dat we deze mensen weer terug zullen zien bij een andere bijeenkomst!

April - Juni

 

Colored Qollective online meetup

In quarantaine zitten is lastig, om toch nog een beetje bij elkaar te blijven organiseert Colored Qollective daarom iedere maandag online meetup-avonden! In deze meetings proberen wij vooral iets leuks met elkaar te organiseren, van game nights tot makeup-sessies en veel meer!

Wil je erbij zijn? Meld je aan via info@coloredqollective.org

Wanneer: Iedere maandagavond
Tijd: 19u-21u
Waar: Online via Zoom (Meeting ID wordt doorgegeven na aanmelding)

UITGESTELD WEGENS QUARANTAINE - Colored Qollective safe(r) space meetings

Wegens de huidige quarantaineregeling ivm COVID-19 is Colored Qollective helaas genoodzaakt deze meeting uit te stellen, wij wensen iedereen het beste toe in deze tijden en hopelijk tot snel!

Wanneer: Zondag 5 April 2020 Uitgesteld
Tijd: 13u-17u
Waar: Utrecht (adres wordt doorgegeven na aanmelding)

 

 

Februari

Colored Qollective safe(r) space meetings

Nu Colored Qollective officieel een stichting is geworden, willen we een moment nemen om dat samen met jou te vieren! Wil je meer weten wat het betekent om een stichting te zijn? Vraag er alles over tijdens onze eerste bijeenkomst op 9 Februari 2020.

We zouden jullie graag willen uitnodigen voor onze meeting aanstaande zondag waar we een filmscreening willen gaan organiseren met als film 'Rafiki', een film over een eerste grote liefde tussen twee lesbische meisjes uit Kenia. Naar aanleiding van deze film zouden we graag aan de hand van enkele vooraf opgestelde vragen met elkaar in gesprek willen gaan.

Lunch is inbegrepen!

Als je hebt aangemeld door  een e-mail te sturen naar: info@coloredqollective.org, zullen we jou de locatie toesturen.

Wanneer: Zondag 9 Februari 2020
Tijd: 12u-17u
Waar: Utrecht (adres wordt gestuurd na aanmelding)